Vitamin C och din hud

En multifunktionell ingrediens för skydd, spänst och lyster.

Du känner förmodligen redan till att vitamin C är viktig för vår allmänna kroppshälsa. Men visste du att detta vitamin också kan vara en superhjälte för din hud? Att applicera stabiliserat, och därmed aktivt, C-vitamin direkt på huden bidrar med bättre skydd för dina hudceller, samtidigt som det bygger upp mer fukt, ger dig slätare struktur och inte minst - massor av glow!

Här är fördelarna med C-vitamin i hudvård:

Lyster

Ljusa till mörkare pigmentfläckar uppstår på grund av de biokemiska reaktioner som äger rum i huden vid bland annat solexponering, inflammation och hormonpåverkan. C-vitamin bromsar dessa reaktioner och hämmar därmed uppkomsten av alla former av kosmetiska pigmentförändringar. Huden kommer se jämnare ut med mer glow!

spänst

En stor fördel med stabiliserat C-vitamin är att det stimulerar hudens förmåga att stöta av förbrukade celler och samtidigt boosta produktionen av spänstgivande kollagen. Båda dessa egenskaper leder till slätare hudstruktur och ökad fukthalt.

Skydd

Stabliserat C-vitamin neutraliserar fria radikaler och förhindrar därmed oxidativ stress – vilket skonar hudcellerna från att åldras i förtid. Sammanfattningsvis: Vitamin C stärker hudens naturliga försvar och motverkar på så sätt förändringar i pigment och struktur.
Glöm inte – här den viktigaste faktorn att ta hänsyn till när du väljer hudvård med C-vitamin.
För att C-vitamin ska kunna ha alla de här hudvårdande effekterna så måste det vara stabiliserat för att kunna vara aktivt och på så sätt kunna påverka hudens strukturer. Askorbinsyra – som är den rena formen av vitamin C – är i sin naturliga form lättoxiderad och inte tillräckligt aktiv.

Den avancerade teknologin i Dermalogicas BioLumin-C-produkter gör det möjligt att leverera koncentrerade doser av ett ultrastabilt C-vitaminkomplex djupare ner i huden. Detta innebär ett bättre skydd och försvar för cellerna i överhudens olika lager. Vid tester utförda av Princeton Consumer Research visar sig BioLumin-C-produkterna prestera mycket bättre än andra C-vitaminprodukter på marknaden - t o m bättre än de som har högre koncentration vitamin C.
Det handlar alltså om stabilitet - och därmed aktivitet - i första hand, för att få spänst, skydd och glow!

Vitamin- C produkter vi rekommenderar