Vilken Exfoliering passar dig?

När det kommer till att välja exfoliering är det viktigt att känna till ingredienserna som gör jobbet!

  • Ingen hud är den andra helt lik – att välja rätt exfoliering hjälper dig att hålla din hud frisk och välmående.
  • Face Mapping och konsultation med en professionell hudterapeut kan ge dig snabbare vägledning och resultat.

När det kommer till att välja exfoliering är det viktigt att känna till ingredienserna som gör jobbet. Här ger vi dig en snabb översikt över de populäraste råvarorna som ger din hud glow, fukt och jämnare struktur. Din hudterapeut hjälper dig vidare med att hitta rätt produkt som passar din hud och din livsstil.

Observera:
om du använder någon form av starkt uttorkande eller kraftfullt hudförtunnande läkemedel så ska du avstå från exfoliering. Prata med din läkare om du har frågor kring detta.

bambu
En mekaniskt polerande ingrediens som milt men effektivt avlägsnar torra, döda celler från hudytan. Hydro Masque Exfoliant innehåller återfuktande glycerinkapslar, som när de masseras in på huden, frisätter polerande bambuextraktet. Massera kapslarna lite extra över de zoner som du vill exfoliera mer.
mjölksyra

Denna AHA-syra jämnar ut hudstruktur och pigment, samtidigt som den stimulerar nybildning av hudceller och bidrar till bättre fukthalt. Du hittar mjölksyra tillsammans med andra AHA-syror och exfolierande enzymer i Rapid Reveal Peel.

retinol

Den rena formen av vitamin A är en ren guldgruva när det gäller att motverka tecken på förtida hudåldrande. Retinol stimulerar cellförnyelse på djupet av överhuden och du hittar denna ingrediens i produkter som ska ligga kvar på huden - och då helst på natten. Läs mer om alla fördelarna hos produkter som Retinol Clearing Oil, Overnight Retinol Repair och Age Reversal Eye Complex.

salicylsyra

Effektiv BHA-syra som löser både bindningar mellan hudceller och även blockerade porer med talg. Motverkar blemmor och pormaskar men kan även användas på torrare hudtyper. Finns bland annat i kombination med fuktbindande hyaluronsyra i Daily Resurfacer

fikonkaktus
Ett naturligt växtextrakt från succulentväxten Opuntia ficus-indica, som växer under extrema väderförhållanden och är rik på antioxidanter.

Trivs bra tillsammans med AHA- samt BHA-syror och har en accelererande effekt på cellförnyelsen. Finns som polerande substans i MultiVitamin Thermafoliant.

fytinsyra
Denna superingrediens kan användas även av den allra mest känsliga hud. Fytinsyra är en naturlig komponent i riskli och har förmågan att på ett skonsamt sätt lösa upp bindningarna mellan hudceller i det yttersta hudlagret. Du hittar fytinsyra i bland annat Daily Microfoliant och Daily Superfoliant, där det har malts till ett ultrafint pulver som ska aktiveras med vatten så att du får en mjukt löddrande mousse.
Vill du veta mer om vilken exfoliering som skulle passa just dig och din hud?
Kontakta din lokala hudterapeut – du hittar alla våra återförsäljare här.