vad är mikroinkapslat retinol?

För att vända på hudens åldrandeprocess är retinol utan tvekan en av de mer effektiva ingredienserna. Retinol stimulerar kollagenbildningen, ökar cellomsättningen och hudens nybildning. Resultatet blir en fastare, slätare hud med en jämnare hudton.

Det som många människor emellertid inte känner till är att retinol är en högreaktiv molekyl, vilket betyder att den lätt kan brytas ner – och därmed förlora sin effekt – om den utsätts för solljus eller luft.

mikroinkapsling för maximala resultat

Dermalogica använder avancerad teknologi med s k mikroinkapsling i produkter som Overnight Retinol Repair, för att göra retinol stabilt och därmed uppnå maximal effekt. Denna teknologiskt mycket avancerade lösning skyddar ingrediensen, så att den inte bryts ner vid exponering av solljus eller luft.

När mikroinkapslat retinol appliceras på huden frisläpper den flytande kristallina mikrosfären det aktiva retinolet på ett kontrollerat sätt. Retinolet går ner djupt i huden för att där kunna ge utmärkta resultat. Mikroinkapslat retinol skapar också en osynlig skyddande sköld på hudytan, vilket bidrar till att minska fuktförlusterna.

overnight retinol repair – kan skräddarsys för ökad komfort

Retinol är effektivt när det gäller att minska synliga rynkor, fina linjer och åldersfläckar. Alla reagerar dock på olika sätt. Vissa människor noterar en tillfällig rodnad, fjällning och ökad hudkänslighet. Detta beror på att deras hud har brist på så kallade retinoidreceptorer.

Retinoidreceptorer är proteiner som finns normalt i hud. De binder till sig molekyler som retinol (som är en så kallad retinoid, det vill säga A-vitaminsläkting) som stimulerar hudcellerna att bilda kollagen. Retinol, som är den starkaste formen av retinoid som går att få tag på utan läkarrecept, omvandlas av hudenzymer till den ännu starkare retinoinsyran, som är den som orsakar hudirritation.

För att minimera denna reaktion levereras Overnight Retinol Repair med en unik bufferkräm som gör det möjligt för dig att anpassa styrkan efter just din hudtyp under tiden som huden vänjer sig vid det högaktiva retinolet.