sov dig till en friskare hud

Ditt medvetande må slockna när du lägger huvudet på kudden, men det är medan du sover som många inre kroppsfunktioner – inklusive de som håller huden i trim – arbetar för fullt.

Reparation av DNA, celldetox och cellnybildning – allt går på högvarv medan vi ligger sysslolösa mellan lakanen. Kroppen använder sömnen för inre underhåll. Det är då som vi bearbetar näringsämnen, avlägsnar toxiner, förnyar, och det är då vi laddar batterierna. Att ge din kropp gott om tid för att kunna uträtta allt är alltså viktigt för att bibehålla din hud – för att inte tala om din allmänna hälsa – i toppskick.

Om du inte får tillräckligt med sömn – i genomsnitt sju timmar per natt – får din kropp inte den tid den behöver för att återhämta sig, vilket påskyndar hudåldrandeprocessen. Om din kropp lider av kronisk sömnbrist, kommer detta att märkas fysiskt, men också synas på utsidan.

Dagtid är huden fullt upptagen med att försvara sig mot såväl miljöfaktorer som stress. Nattetid, när vi sover och blodflödet ökar, byter huden fokus från försvar till reparation. Om vi således vill få vår bästa hud någonsin, är det viktigt att vi gör allt vi kan för att ge kroppen en chans att återhämta sig.

Det fina här är att det är enkelt att ta åt sig det positiva. Du behöver inte ägna dig åt intensiv motion, äta makrobiotisk kost eller göra särskilt mycket! Vi rekommenderar att du undviker koffein efter kl. 16 och att du motionerar eller gör yoga, samt äter ett hälsosamt mål mat före kl. 19. Slutligen är det bra att sova i ett svalt, mörkt rum (utan mobiltelefoner!) så att du snabbt och lätt skall kunna nå drömmarnas land.

För att få en frisk hud med fin lyster nästa morgon, dubbelrengör ditt ansikte ansiktet på kvällen så att du får bort det överskott av döda hudceller, fett och smutspartiklar som lagt sig på huden under dagen. Applicera sedan ett intensivbehandlande serum, exempelvis Overnight Repair Serum, och därefter din mjukgörande creme. Overnight Repair Serum innehåller oljor från argan och ros som tillför huden näring, växtextrakt rika på antioxidanter som skyddar huden mot uttorkning och dessutom högteknologiska peptider som stimulerar kollagenet och ger huden fasthet.

Du kan lätt kan kontrollera om din rutin med bättre sömn och bättre produkter fungerar genom att se dig i spegeln. Det syns tydligt när huden fått ordentligt med vila. Huden blir då fylligare med en högre fukthalt och får en finare lyster och en jämn hudton. Det är vad drömmar är gjorda av!