Hur du bäst rengör torr hud

hudens barriär består av lipider

Hudens naturliga lipider bildar den barriär som både balanserar hudytans pH-värde och samtidigt förseglar fukt. När lipiderna och barriären skadas eller torkas ut blir huden mer känslig för klimat, stress och andra omgivningsfaktorer. Synliga tecken på detta är fjällning, grådaskig hudton, stram och/eller kliande hud. Lipiderna kan brytas ner av såväl inre som yttre miljöfaktorer. Val av produkter spelar här en viktig roll.


välj rätt rengöring

Ett kritiskt moment för torr hud är val av rengöring. Vattenbaserade och löddrande rengöringar som effektivt löser smuts och makeup kan kännas lockande för att det går fort att få rent. Men denna typ av produkter kan med sina mer fettlösande ingredienser vara för tuffa för en torr hud. Traditionella rengöringscremer kan å andra sidan kännas som att de inte riktigt går att skölja av med vatten och huden blir inte riktigt ren.

Med helt ny ingrediensteknologi har Dermalogica nu har tagit fram en rengöring för torr hud med rätt sorts återställande lipider samt rengörande substanser som verkligen gör rent men samtidigt inte torkar ut. Testa Intensive Moisture Cleanser som med sin härligt krämiga - och helt vattenlösliga - konsistens gör din hud mjuk, len och ren. Har du mycket makeup är ett proffstips att även använda PreCleanse Balm som en förtvätt.