myter om fet hud

Det finns gott om myter när det gäller fet hy. Här följer några fakta.

Myt 1: Man kan bli kvitt fettet på huden genom att använda sig av tuffa, uttorkande ingredienser som alkohol.
FEL. Behandling av huden på ett tufft sätt kan faktiskt i stället orsaka en överproduktion av talg. Varför? Därför att huden ofta överkompenserar för det den förlorat. De som på egen hand behandlar fet hud med alkoholbaserade produkter får ofta uttorkad, irriterad, känslig hud med underliggande blemmor.

Myt 2: Solskyddsprodukter ökar talgproduktionen.
FEL. Tala med din professionella hudterapeut om nya, sofistikerade produkter som inte täpper till porerna och som dessutom innehåller talgabsorberande mikrosvampar. De ger optimalt solskydd och har suveräna hudvårdsegenskaper.

Myt 3: Lite solljus är idealiskt för att torka ut huden.
FEL. Att utsätta sig för solen är aldrig bra för huden. Det kan verka som att solen har en tillfällig uttorkande effekt, men det kan i stället bli en tvärtomeffekt där talgkörtlarna sätter igång att överproducera förlorad talg. Då riskerar du uttorkning, irritation och att få underliggande blemmor.


Myt 4: Det finns inget man kan göra åt fet hud.
FEL! Ge inte upp! Fet hud kan mycket väl åtgärdas. Tala med en professionell hudterapeut som kan göra en analys av din hud och rekommendera produkter som kan hålla talgproduktionen i schack.