hur exfolierar jag på rätt sätt?

Fakta: det finns faktiskt flera knep för att få rätt resultat. Här är allt du behöver veta.


Att regelbundet hjälpa huden att bli av med döda hudceller är ett enkelt sätt att stimulera hudens naturliga funktioner - och ger dig samtidigt massor av glow! För bästa resultat - maxa med massor av fukt efteråt.

Du visste säkert redan om det - att exfoliering kan göra huden så där strålande len och jämn. Men hur fungerar det egentligen? Faktum är att hudens översta lager är i konstant förnyelse, så till viss del sker det ju redan en avstötning av hudceller som inte längre är friska nog för att skydda oss mot omgivningen. Varför vi vill hjälpa med den här processen är för att det finns massor av faktorer som försämrar cellförnyelsen, exempelvis uttorkning, stress, sol m.m. Så - rätt använd exfoliering kommer inte bara att göra din hud friskare - den kan också göra dina övriga hudvårdsprodukter så mycket bättre! Det är sant: om du inte blir av med dina förbrukade hudceller så kan de bilda en slags barriär som inte tillåter aktiva ingredienser att gå in i huden.


Så här enkelt lägger du in exfoliering i din hudvårdsrutin:


1. dubbelrengör

Ordentlig exfoliering börjar med - rengöring. Om du inte har testat dubbelrengöring innan så kan du se fram mot en riktigt härllig upplevelse och ultraren hud. Börja med en av våra förtvättsprodukter: PreCleanse eller PreCleanse Balm. När du har löst upp makeup, solskydd och fettbaserad smuts, skölj av och ta en liten mängd av den rengöring som passar din hudtyp. Massera in, skölj av och voilá – nu är huden ren men inte uttorkad.

2. exfoliera

Det första steget är att hitta rätt exfoliering för just din hud. För att undvika överexfoliering – när det blir lite för mycket av det goda och du blir röd och fnasig istället – välj en som inte bara passar din hud utan också din livsstil. Vill du göra exfoliering varje dag väljer du mildare enzymer och fruktsyror som hjälper dig få lyster och mjuk hud. Behöver du mer kraft för att jobba på förstorade porer, tilltäpptheter eller linjer och pigmenteringar? Då kan en kombination av polerande skrubb, mjölksyra och salicylsyra ge snabbare resultat – och då blir det mellan 1-3 ggr per vecka. Inte säker på vad du behöver eller vad du kan kombinera? Konsultera din närmaste hudterapeut, du hittar alla på dermalogica.se.

3. återfukta

Efter exfoliering: passa på att verkligen bada de nya fräscha cellerna i fukt! Skin Hydrating Masque, Skin Hydrating Booster och Multi-Active Toner – ja alla är superprodukter att använda efter exfoliering.
För dig som gillar multifunktion så har vi även en helt ny produkt: Hydro Masque Exfoliant. Då får du exfoliering och fukt på samma gång!

4. målinriktad hudvård

Det finns ingen bättre tillfälle än efter exfoliering att använda dina bästa serum och specialprodukter: huden är redo för det där lilla extra. Vill du ha hjälp med att hitta dina optimala specialprodukter? Ta kontakt med din hudterapeut, eller hitta din närmaste på dermalogica.se.