hur du förvarar hudvårdsprodukter

Hur du förvarar dina hudvårdsprodukter är av stor betydelse för att de ska kunna vara effektiva. Hudvårdsprodukter av hög kvalitet kan bibehålla sina högeffektiva egenskaper om de levereras i lufttäta pumpflaskor och tuber och om man undviker att utsätta dem för alltför hög värme. Dock är det så, att alla produkter blir känsliga för luft, temperatur och bakterier när förpackningen väl har öppnats.


”Produkter som förpackas i burkar är särskilt känsliga
för nedbrytning och för bakterietillväxt, vilket kan leda
till hudirritation och hudinfektion.
Dermalogicas produkter är av denna anledning aldrig förpackade i burkar.”
- Dr Diana Howard, Vice President of Research and Development Dermalogica och The International Dermal Institute


Här följer några tips från våra professionella hudterapeuter för att dina Dermalogicaprodukter ska behålla sina effekter och ha en lång hållbarhet.


håll daily microfoliant® ute ur duschen

Om vatten kommer in i behållaren på denna exfolierng och pulver-till-emulsion-produkt kan det bildas klumpar och ingredienser kan aktiveras i förtid, vilket försämrar försämras effekten.


solskyddsprodukter skall förvaras i skugga

Höga temperaturer kan förkorta solskyddsprodukters livslängd och minska deras effektivitet.


ta ut läppbehandlingsprodukterna ur bilen

Sommarvärmen i bilen är av ondo för alla produkter, men särskilt för läpp-produkter. De kan smälta och förstöras. Om produkten har smält bör du inte använda den igen, även om den svalnat och återgått i fast form.


förvara kallt

Förvara produkter svalt och mörkt för att ingredienserna skall hålla sig fräscha. Kylskåpet är ett toppenbra ställe för ansiktsvatten och masker, då dessa dessutom känns svala och uppfriskande när du använder dem.