vad är dubbelrengöring?

Dermalogicas unika dubbelrengöring är den teknik som används av våra professionella hudterapeuter och är deras lilla hemlighet i kampen för en frisk, ultraren hud. Den innebär helt enkelt att du rengör huden två gånger. Först med en oljebaserad "förtvätt" som drar till sig fettbaserad smuts, sedan med din vanliga rengöring som nu kommer åt ordentligt på djupet.

varför behöver jag göra dubbelrengöring?

20 sekunder. Det är vad vi i genomsnitt lägger ner på att rengöra ansiktet varje dag. Använder vi dessutom bara vatten eller icke-vattenlösliga rengöringar så lyckas vi inte heller lösa upp de lager av smutspartiklar, makeup, hudceller och talg som byggs upp under dagen. Om huden inte blir ren gör dessa partiklar din hud glåmig och tilltäppt vilket kan skapa hudirritation och känslighet. Men det handlar inte om att använda starkare tvål eller ansiktsvatten med fettlösande alkohol - utan om att använda mer effektiva och samtidigt hudvänliga produkter.

PreCleanse Balm

PreCleanse Balm är en krämig rengöringsbalm som effektivt lyfter bort smuts, makeup och UV-filter från huden. Resultatet är en ultraren hud. Hur det fungerar:

Steg 0: förtvätt med PreCleanse Balm

PreCleanse Balm appliceras på torr hud. De växtutvunna oljorna binder till sig den oljebaserade smutsen på hudytan. När vatten tillsätts bildas en emulsion som kapslar in smutspartiklarna och enkelt kan sköljas av.

Steg 1: Applicering av lämplig rengöring

Nu kan den efterföljande rengöringsprodukten på ett bättre sätt lösa inkapslade smutspartiklar i porer och folliklar. Huden blir riktigt ren utan att dess skyddande pH-värde rubbas.