frågor och svar om huden

Varför får jag finnar?

De manliga könshormonerna, androgenerna, bildas i större mängder under puberteten och får talgkörtlarna att växa till och bilda mer talg (fett). Dessutom täpps ofta porerna till och man får pormaskar. De kan sedan tillsammans med bakterier växa till och bilda röda, inflammerade plitor/blemmor.

Varför har jag fet hud?

Fett bildas av talgkörtlar. Under puberteten är talgkörtlarna mer känsliga för hormoner, som dessutom finns i en stor mängd. Talgkörtlarna sätter därför igång att bilda stora mängder talg, vilket resulterar i att huden blir fet.

Sveda och irritation betyder inte att det funkar!

Om du använder produkter som svider och irriterar - sluta med det.

Om produkten gör din hud väldigt torr – använd den inte

Alkoholbaserade produkter kan tillfälligt råda bot på fet hud, men på sikt kan de göra så att huden bildar ännu mer fett för att kompensera.

Pormaskar är inte smuts

Flertalet pormaskar har en svart öppning. Det är inte smuts, utan det är överskottsfett som blivit svart när det kommit i kontakt med luftens syre – ungefär som när ett äpple blir brunt när du skär upp det.

Blemmor betyder inte att din hud är oren

Men – rengör du huden på rätt sätt och behandlar den med rätt produkter kan huden hålla sig fräsch och fri från blemmor.

Solskyddsprodukter ger dig inte finnar

Det finns nya, smarta solskyddsprodukter med ett brett spektrum, dvs. de skyddar mot båda typerna av ultravioletta strålar. De täpper inte till porerna och bidrar alltså inte till blemmor.

Till slut, den gyllene regeln…

Var snäll mot din hud idag – det kommer du att ha igen i framtiden. Med Clear Start™ kan framtiden börja redan nu! Clear Start™ behandlar finnar med det bästa av naturens egna ämnen tillsammans med avancerad hudvårdsteknologi. Våra produkter är snälla mot din hud, men samtidigt tuffa mot blemmorna. Resultaten talar för sig själva.

Snälla mot miljön

När helst det är möjligt har vi tagit våra ingredienser från förnybara källor och våra förpackningar är återvinningsbara.