fet hud

Fet hud är direkt kopplat till genetiska anlag. De talgkörtlar som sitter i anslutning till hårsäckarna i framförallt t-zonen men även på kindben, käklinje, bröstkorg och rygg, producerar då mer vaxartat, klibbigt talg. Detta leder till att huden ser blank ut och att hudytan känns både fet och lite sträv. Det senare beror på att hudcellerna fastnar i talget.

Vanliga misstag man gör för att försöka ta ner det blanka och feta är att använda starkt uttorkande produkter som tvålar, alkoholhaltiga ansiktsvatten och sedan ingen form av återfuktande produkter. Att hitta rätt produkter och att utföra en daglig hudvårdsrutin kommer vara nyckeln till att få huden i balans. Om du fortsätter med att torka ut huden kommer det bara att trigga ytterligare produktion av fett.

Här är våra bästa tips för att hålla huden i schack:
Besök en professionell hudterapeut som hjälper dig med hudanalys och därefter kan ta fram en personligt anpassad hudvårdsrutin. Passa på att boka behandling för hjälp med djuprengöring om det behövs.
pH-balanserad rengöring, exfoliering som tar bort döda hudceller och överflödigt talg samt lätt fuktlotion som reglerar talgproduktionen kommer att vara viktiga steg i din dagliga hudvårdsrutin.

Ingredienser att hålla utkik efter i produkter är:

  • rengörande bentonit-& kaolinlera
  • polerande skrubb (t ex majsmjöl) 
  • porsammandragande AHA/BHA-syror
  • mattgivande majsstärkelse/mikrosvampar