multimasking

behöver din hud en boost?

På bara 10-15 minuter kan en ansiktsmask lösa dina mer akuta hudproblem! Eller gör som proffsen: använd flera masker samtidigt. Läs om multimasking nedan.

Fullspäckade med aktiva ingredienser, antioxidanter, vitaminer och näring motverkar maskerna stressad, torr, överansträngd, fet, tilltäppt eller förtida åldrad hud. Eftersom de är så effektiva behöver du endast använda dem en till tre gånger i veckan. En del av dem kan du till och med sova med!

vad är multimasking?

Masker är en produktkategori som ofta ses som en snabbverkande produkt för mer akuta problem, i alla fall när blemmor och pormaskar dyker upp eller om huden ser sliten ut. Hudterapeuter jobbar gärna med flera olika masker samtidigt i professionella behandlingar för att skräddarsy efter hudzonernas olika behov. Att använda flera masker på det här sättet kallas för multimasking och passar framförallt dig som upplever att din hud lätt påverkas av stress, klimat och livet i allmänhet.

Om du behöver en snabb pick-me-up så har du här ett exempel på en bra multimasking-kombination som kan ligga kvar under natten:

  1. Rengör ansiktet noga på kvällen, gärna dubbelrengöring.
  2. Applicera ett mellantjockt lager Charcoal Rescue Masque på fuktad hud (undvik ögon och läppar). Låt verka i 2-3 minuter. Fukta fingrarna och massera försiktigt så att masken löser upp sig – du känner nu hur du varsamt polerar bort döda hudceller. Skölj av noga med ljummet vatten eller använd en mjuk, fuktad handduk.
  3. Spraya ett fuktgivande ansiktsvatten som t ex Multi-Active Toner.
  4. Blanda lika delar Skin Hydrating Masque och MultiVitamin Power Recovery Masque och applicera ett lite tunnare lager över hela ansiktet, inklusive ögon och läppar. Låt verka 10 minuter. Massera därefter in resterna och låt sitta kvar över natten.
  5. Använd en mild rengöring på morgonen för att avlägsna resterna. Följ upp med din vanliga hudvårdsrutin.