bli snabbt av med dina blemmor

Finnar kan vara svåra att behandla, men att få en fin hud är möjligt med rätt kunskap och med Clear Start, vår produktserie för ung hud.

Vad orsakar tonårsfinnar?

Finnar beror i allmänhet på generna i kombination med hormoner. Det är i puberteten som finnarna trivs bäst. Detta skiljer sig från finnar hos vuxna, som tenderar att vara mer relaterade till stress.

Förvandlingen från barn till vuxen sker i puberteten, då hormoner rusar runt i kroppen. Det är de manliga könshormonerna (androgenerna) som får finnarna att blomma upp. Det är inte bara pojkar, utan även flickor, som har manligt könshormon i blodet.

Varför är finnar ett sådant stort problem?

Det är vanligt och normalt att man som ung drabbas av finnar och dessvärre inte allt för sällan i sådan utsträckning att utseendet påverkas väsentligt. Det kan leda till mobbning, stress, depression och låg självkänsla. Som tur är stabiliseras hormonläget efter puberteten och problemet med finnar minskar eller försvinner helt.

Hur bör man behandla sina finnar?

Börja med att koncentrera dig på att öppna de tilltäppta porerna, minimera bakteriemängden och minska talgproduktionen. Noggrann rengöring och fukttillförsel morgon och kväll är en bra start. Dessutom bör man behandla med produkter som motverkar att porer täpps till, som hämmar bakterier och dämpar överskottsfett samt lugnar inflammation.

Startkitet Clear Start Breakout Clearing Kit gör behandlingen enkel och behändig. Det består av produkter som rengör, tonar och ger fukt under dagen.

Tänk också på att tillämpa följande rutiner:

  • Undvik portilltäppande (komedogena) ingredienser, som kan förvärra finnar.
  • Använd milda exfolieringar, såsom Blackhead Clearing Pore Control Scrub i stället för mentolinnehållande och alkoholbaserade ansiktsvatten, vilka kan beröva huden nödvändiga oljor och orsaka en ökad talgproduktion.
  • Drick vatten istället för sockerhaltiga drycker och överdrivna mängder mjölk.
  • Hjälp känslig hud med lugnande, kylande ingredienser och en tvålfri rengöring såsom Breakout Clearing Foaming Wash.
  • Undvik att använda sköljmedel vid tvätt av sängkläder. Sköljmedel är ofta tillverkade av djurfett (isterflott) och innehåller artificiella parfymämnen. Detta bildar en hinna som sätter sig på örngott/lakan och kan orsaka hudirritation och täppa till porer.
  • Undvik att göra ren huden med alltför varmt vatten och tuffa tvålar. Undvik också att skrubba huden. Var alltså snäll mot huden – annars börjar den producera mer fett för att balansera uttorkning/irritation.
  • Gör med jämna mellanrum hudbehandlingar, såsom Dermalogicas Breakout Clearing MicroZone®-behandling som är speciellt framtagen för att användas som en renande intensivbehandling. Att starta tidigt med bra hudvårdsrutiner kan bidra till en frisk hud på längre sikt.