behandling av det känsliga ögonpartiet

Vad ser du vid ögonvrån? Om det är fina linjer och rynkor är du inte ensam. Fina linjer kring ögonen kan uppkomma så tidigt som i 20-årsåldern. Orsaken till detta är att vävnaden runt ögonen hör till de tunnaste på hela kroppen, ibland till och med så tunn som fem ark papper. Detta bidrar till en brist på skyddande lipider (fetter) och huden blir då mycket mer sårbar för skada orsakad av naturligt åldrande, påverkan utifrån och vardagsslitage. Dessutom bidrar UV-ljus, livsstil, allergier, sjukdomar och väder och vind.

Tyvärr är de fina linjerna hos vissa människor bara början på problem i ögonområdet. Vissa tar till högaktiva produkter, som dock ofta visar sig vara alltför aggressiva och kan orsaka inflammation i stället. Ironiskt nog kan en kontinuerlig inflammatorisk reaktion leda till vävnadsskada, något som är en av bovarna bakom förtida hudåldrande. Detta innebär att de kraftfulla behandlingar som är framtagna för att minska fina linjer faktiskt kan göra mer skada än nytta.

UltraSmoothing Eye Serum är en produkt som ger huden fasthet och effektivt motverkar tecknen på åldrande kring ögonen – utan att göra huden känslig eller irriterad. Morotsextrakt är rikt på antioxidanterna karotenoider och pro-vitamin A, som i huden omvandlas till retinol och är därför effektivt för behandling av rynkor. Vårt exklusiva UltraCalming™-komplex minskar känslighet, rodnad, irritation och inflammation. Hexapeptid-11 och magnesiumaskorbylfosfat stimulerar kollagenbildningen, ger huden fasthet och har skyddande antioxidativa effekter. För att minska påsighet kring ögonen har vi optimerat vårt serum genom att tillsätta svullnadsdämpande extrakt av bruna och röda alger.

Oavsett ditt hudtillstånd och hudtyp kan åldrande och känslighet vara ett bekymmer. Diskutera med din professionella Dermalogicaterapeut hur du bäst gör UltraSmoothing Eye Serum till en del av din dagliga hudvårdsrutin. Klicka här för att hitta närmaste hudterapeut.